Cultură
Un tezaur dacic din argint a fost descoperit cu detectorul de metale pe teritoriul comunei Breaza, în judeţul Mureş. Obiectele au o greutate totală de aproximativ 550 de grame și vorbesc despre un personaj important al epocii dacice, arată Muzeul Județean Mureș.
Directorul adjunct al Muzeului Naţional de Istorie a României, Cornel Ilie, speră să fie recuperate obiectele de patrimoniu, Coiful de la Coţofeneşti şi brăţările dacice de aur, furate la Muzeul Drents din Assen.
Actorul Nae Alexandru a prezentat, pentru prima dată, Târgul de Crăciun din Glina. Cu ce gânduri a plecat din comunitatea ilfoveană, ne-a spus chiar el, în Podcast de Sărbători.
Sărbătoarea continuă în Glina, acolo unde Vlad Miriță și Doina Ilfovului au făcut spctacol. Corurile de copii din Bragadiru și Găneasa au urcat, de asemenea, pe scena din Parcul Central Glina spre bucuria celor prezenți.
Mii de oameni vizitează Ilfovul, unde se bucură de debutul sărbătorilor de iarnă. Târgul din localitatea Glina, realizat de către Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov, a atras cei mai mulți vizitatori.
Fiind un târg mai ales destinat educației, iese în evidență lansarea Monografiei Școlii Gimnaziale nr. 59, din Capitală, de Călin-Mircea Popa. Profesor de geografie, Călin Mircea-Popa a ales de data aceasta câteva (sute) de pagini de istorie a unei școli din Sectorul 6.
A fost o seară de poveste în Parcul Central din Glina, unde oamenii se bucură de sărbători frumoase. Luminițele s-au aprins, pentru ca spiritul Crăciunului să dăinuiască.
Un prim capitol al poveștii de Crăciun, în Glina, începe cu sacul doldora de cadouri, bucurii, iubire, magie, speranță.
Galeria „Tablouri De Vis” și-a deschis oficial porțile în centrul Bucureștiului, într-un eveniment care a reunit peste 250 de persoane din lumea culturală, artistică și mediatică.
Aproape 800 de profesioniști, promotori ai conservării patrimoniului cultural din Europa și din România, precum și oficiali s-au reunit la București, în cadrul Summitului European al Patrimoniul Cultural 2024. Evenimentul este organizat de Europa Nostra, cea mai mare federație de organizații neguvernamentale de profil de pe continent.