Infrastructura

De Expert News - 05-05-2024

Biserica din satul Ghioncani, comuna Întregalde, din județul Alba, a ars în totalitate, duminică dimineața, în ziua de Paște. Polițiștii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

InfrastructurăACTUALITATE

De Expert News - 05-05-2024

Un bărbat de 38 de ani a murit, în ziua de Paște, după ce a pătruns pe calea ferată dintre localitățile sibiene Ruși și Șeica Mare, deși semaforul instalat la trecere era roșu. 

ACTUALITATESocietateInfrastructură

De Expert News - 02-05-2024

Autoritățile din Prahova vor să facă noi evacuări ale locuitorilor din orașul Slănic. Este vorba despre locuitorii care se află în zona din apropierea craterului apărut în localitate. Autoritățile vor emite avertisment RO Alert. Măsura privind evacuarea a fost anunțată de Prefectura Prahova.

ACTUALITATEInfrastructură

De Expert News - 01-05-2024

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) au anunţat că plajele sunt pregătite pentru sezonul estival. Lucrările realizate în ultimele săptămâni au inclus, printre altele, igienizarea, strângerea scoicilor şi algelor, nivelarea nisipului.

ACTUALITATEInfrastructurăInfo

De Expert News - 22-04-2024

România avea la sfârșitul anului trecut 997 km de autostradă, ceea ce reprezenta 5,6% din lungimea drumurilor naționale, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. La sfârșitul anului 2023, lungimea autostrăzilor a crescut cu 48 km. 

ACTUALITATESocietateInfrastructură

De Expert News - 20-04-2024

Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii).

ACTUALITATESocietateInfrastructură

De Expert News - 17-04-2024

Combaterea terorismului și a criminalității transfrontaliere rămâne o provocare majoră, atât la nivel global, cât și european. Astăzi, mai mult ca oricând, cooperarea instituțională între diferitele structuri naționale de protecție a frontierelor este necesară în Uniunea Europeană și în țările vecine prin dezvoltarea unor structuri care pot colabora între ele prin schimburi de informații, activități operaționale și instruiri comune, arată Poliția de Frontieră.

ACTUALITATESocietateInfrastructură

De Expert News - 15-04-2024

La Slobozia se caută noi strategii pentru furnizarea de servicii de calitate, la prețuri reduse pentru populație. Primăria Municipiului Slobozia a organizat o conferință pentru a discuta despre costurile apei furnizate locuitorilor acestui oraș. O problemă pentru care comunitatea așteaptă rezolvări, după ce în luna decembrie 2023, costurile apei furnizate de către operatorul regional de apă, Urban SA, au explodat generând nemulțumiri majore.

ACTUALITATEInfrastructurăAdministrație

De Expert News - 13-04-2024

Uniunea Europeană iese din cea de a doua iarnă de la invadarea ilegală a Ucrainei de către Rusia cu niveluri record de stocare a gazelor, cu surse de aprovizionare diversificate și cu o pondere sporită a surselor de energie regenerabile, arată Comisia Europeană.

ACTUALITATEInfrastructurăLumea noastră

De Expert News - 11-04-2024

Premierul României, Marcel Ciolacu, și ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, au mers cu un elicopter IAR-330 Puma Naval, la bordul fregatei „Regina Maria” aflată în misiune în Marea Neagră. Oficialii au participat la Ziua Distinșilor Vizitatori din cadrul exercițiului multinațional „Sea Shield 24”, organizat de Forțele Navale Române.

ACTUALITATEInfrastructurăLa zi