Dragoș Costin Telehuz: Fermierii români, din mai multe sectoare, primesc despăgubiri

De Expert News - 16-04-2024

Fermierii români primesc despăgubiri pentru pierderile survenite ca urmare a războiului din Ucraina. Anunțul vine de la Dragoș Costin Telehuz, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și candidat la președinția CJ Ialomița.

Acesta a susținut, în plenul Camerei Deputaților, legile de aprobare ale actelor normative prin care fermierii din sectoarele vegetal, suin, avicol, bovine pentru carne și bubaline primesc despăgubiri pentru pierderile provocate de războiul din Ucraina.

“Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va acorda 100 de euro pe hectar/UVM în efortul de a da o mână de ajutor agriculturii, un domeniu încercat de atâtea provocări în ultimii ani”, spune Dragoș Costin Telehuz.

După prezentarea în Comisiile avizatoare și raportoare, împreună cu detaliile tehnice necesare, Dragoș Costin Telehuz va prezenta, în numele Guvernului, ca inițiator, proiectele de acte normative în forma rezultată din dezbaterea în Comisiile de specialitate.

De asemenea, liberalul a precizat că va face toate demersurile necesare pentru a susține activitatea fermierilor români. 

Nu pierdeți:

De Expert News - 18-05-2024

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, execută misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate, sâmbătă dimineață, în Marea Neagră.

ACTUALITATESocietateInfrastructură

De Expert News - 18-05-2024

Noi investiții în Slobozia! Primarul Dragoș Soare a explicat rețeta pentru a obține un oraș modern. Prin implicare, absorbție de fonduri europene și programe coerente, care vin în sprijinul cetățeanului.

ACTUALITATESocietateAdministrație

De Expert News - 18-05-2024

Intervenții dificile ale pompierilor botoșăneni! Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în localitatea Baranca, din comuna Hudești, județul Botoșani. Flăcările au fost la un pas să cuprindă și pădurea la marginea căreia erau depozitate. Focul a fost stins după mai bine de patru ore.

ACTUALITATESocietateInfrastructură

De Expert News - 17-05-2024

Societatea Română de Hipertensiune arată că 6,6 milioane de români suferă de hipertensiune. Dintre aceştia, doar 68% sunt diagnosticaţi. Dacă rata de control a hipertensiunii ar ajunge la 50%, peste 140.000 vieţi ar fi salvate în următorii 15 ani.

ACTUALITATESocietateSănătate