Programul ,,Noua Casă 2024”, operațional
De Expert News - 26-02-2024
Programul ,,Noua Casă 2024” este funcțional. Așa cum reiese din comunicatul transmis de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, programul a devenit operațional. Ministerul Finanțelor a aprobat plafonul de garantare, în valoare de un miliard de lei, celor 16 finanțatori înscriși.
,,Noua Casă 2024” este un program avantajos pentru cei care sunt în căutarea unei locuințe. De anul acesta, comisioanele au fost reduse cu 50% de la 0,30% pe an, la 0,15% pe an, în funcție de soldul investiției. Tot de anul acesta, onorariile notariale au fost reduse cu 30% pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare și a oricăror altor acte ce se încheie, cu unele excepții prevăzute în mod expres în legislație.
Persoanele care își doresc să își achiziționeze o locuință pot să apeleze la băncile partenere în program. Acestea trebuie să elaboreze dosarul de credit către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii pentru a obține garanția de la stat.
Conform datele oficiale, de când a fost lansat programul ,,Noua Casă”, în 2009, până la finalul anului 2023, s-au acordat 333.000 de garanții și promisiuni de garantare într-o valoare totală de 31 de miliarde de lei, ce au susținut credite în valoare de aproximativ 64 de miliarde de lei.
Nu pierdeți:
Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit în semiremorca unui camion peste 29.000 de odorizante de haine contrafăcute. Un cetățean turc în vârstă de 45 de ani, voia să intre în țară, la volanul unui camion care, conform documentelor prezentate, transporta diverse bunuri.
Orice tânăr aflat la început de drum, la început de carieră, își dorește o locuință proprie. Dezideratul este valabil și pentru cei care își formează o familie sau doresc să aibă copii, nu departe de locul în care s-au născut. La Slobozia, în județul Ialomița, este posibil, având în vedere că mai multe loturi pentru tineri au fost repartizate de primărie.
Că este vorba de un proiect de robotică, de o afacere marcată Made in Romania sau de un start up tehnologic, proiectele de succes merită premiate. S-a întâmplat și de această dată, de Ziua Antreprenorului, eveniment de recunoaștere a continuității antreprenoriatului românesc și prilej pentru promovarea şi dezvoltarea activităţilor economice.
În cele mai tranzitate stații de metrou din Capitală au fost instalate defibrilatoare automate, în cadrul unui proiect care are ca scop facilitarea accesului populației să acorde primul ajutor în cazul unui stop cardiac.