Percheziții la societăți comerciale. Deșeuri periculoase scoase din circuit (VIDEO)
De Expert News - 29-01-2024
Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a desfășurat acțiuni privind verificarea respectării regimului substanţelor periculoase. Au fost verificate și produsele de protecţie a plantelor, precum şi alte materii supuse autorizării.
Anul trecut, oamenii legii au declanșat, coordonat și finalizat 5 acțiuni desfășurate la nivel național. Astfel, după mai multe percheziții, au scos din circuitul ilegal 144.460 de kilograme de articole pirotehnice din toate categoriile de pericol, 715.253,5 kilograme și 81.601,1 litri de substanțe periculoase, 265.014 kilograme și 5.084 de litri de produse de protecție a plantelor, 832.902 kilograme și 163.859 de litri de substanțe periculoase devenite deșeuri.
De asemenea, au mai fost scoase din circuitul ilegal 118,8 kilograme de mercur și 313,9 kilograme de explozivi de uz civil.
La nivel național, pe parcursul anului 2023, au fost constatate 1.366 de infracțiuni specifice domeniului substanțelor periculoase, materiilor explozive și C.B.R.N.
Două planuri de acțiune au fost implementare în anul 2023. Este vorba de “FITOS 2023”, desfășurat la nivel național în perioada 21 februarie – 21 aprilie 2023, pentru prevenirea, constatarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor și “OZONUL 2023”.
Acesta din urmă a avut drept scop creșterea siguranței cetățeanului și combaterea infracționalității în domeniu, prin verificarea legalității operațiunilor derulate de către persoanele fizice și juridice care comercializează și utilizează substanțe ce diminuează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră, precum și prin verificarea respectării legislației privind regimul substanțelor periculoase și deșeurilor, a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici.
Sursa foto
Poliția Română
Nu pierdeți:
Perchezițiile s-au desfășurat în județele Vâlcea, Sibiu şi Gorj. Cercetările făcute au stabilit că, în cursul anului 2024, mai mulți cetățeni români și srilankezi au iniţiat un grup infracţional organizat de tip piramidal, având ca scop obținerea de beneficii materiale substanțiale din traficul de migranţi.
Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
Mai sunt doar câteva zile până la finalizarea înscrierilor pentru cursa prezidențială. După eliminarea lui Călin Georgescu prin decizia defintivă a CCR, apele par să se mai limpezească.
Rețelele sociale și algoritmii modelează intens viața democratică, acțiunea colectivă și dezbaterea publică, iar VIRAL-D va explora complexitatea acestor fenomene, analizând modul în care vulnerabilitățile psihologice și sociale ale indivizilor sunt exploatate în mediul online și reliefând consecințele reale asupra democrației.