O hologramă va vorbi cu vizitatorii Muzeului Național al Hărților

De Expert News - 10-02-2024

Activități noi la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din Capitală! O hologramă va vorbi cu copiii care vizitează instituția de cultură.

“Acest muzeu vorbește, prin hărțile expuse, despre istoria României. Patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor, cât și ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș”, a scris pe Facebook ministrul Culturii, Raluca Turcan, după ce a vizitat instituția.

Ea spune că a fost încântată să descopere activitățile create pentru a atrage copiii la muzeu. Pentru cei mai mici dintre vizitatori există jocuri interactive cu indicii pentru a le stârni curiozitatea și a-i face să caute răspunsuri în interiorul expozițiilor.

“Surpriza pe care o vor avea în curând tinerii vizitatori în Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi va fi aplicația ‘Călătoria Novei’ - o hologramă care va vorbi cu copiii pe durata vizitei. Aplicația va fi disponibilă pe cele 10 tablete puse la dispoziție de muzeu, dar și pe telefonul mobil”, susține Raluca Turcan.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi s-a deschis pentru public în anul 2003, în urma donării către stat a colecției de hărți a familiei Daniela și Adrian Năstase. Muzeul este găzduit într-o clădire construită în anii 1920 iar după deschidere, pentru a reflecta noua utilizare a imobilului, plafoanele au fost decorate cu reprezentări inspirate din mitologie și hărți astronomice, iar vitraliile realizate cu aceeași ocazie imaginează diverse reprezentări heraldice și cartografice.

Sursa foto

Facebook/Raluca Turcan

Nu pierdeți:

De Expert News - 17-06-2024

Tricolorii au făcut o națiune fericită! Echipa națională de fotbal a României a învins la Munchen reprezentativa Ucrainei, în primul meci de la Campionatul european de fotbal din Germania. Naționala a făcut un meci tactic perfect gândit de Edward Iordănescu și s-au impus cu 3-0.

ACTUALITATESport

De Expert News - 17-06-2024

Scopul Festivalului Gamophone este de a oferi participanților oportunitatea de a concura pentru promovarea artei în general, dar și pentru promovarea personală a fiecărui concurent. Acest festival aduce împreună artiști de renume și iubitori de muzică din întreaga țară pentru a celebra diversitatea și frumusețea sunetelor.

ACTUALITATECultură

De Expert News - 17-06-2024

Țările din G7 cer impunerea unui armistițiu global în timpul Jocurilor Olimpice. Competiția se va desfășura la Paris iar propunerea vine chiar de la statul francez. Solicitarea vizează toate conflictele în derulare în lume.

ACTUALITATEINTERNAȚIONALLumea noastră

De Expert News - 16-06-2024

Mii de femei au protestat în orașele braziliene, faţă de un proiect de lege aflat în Congresul conservator al Braziliei care ar echivala avorturile după 22 de săptămâni de sarcină cu omorul şi ar stabili sentinţe de şase până la 20 de ani de închisoare.

ACTUALITATEINTERNAȚIONALLumea noastră