Elevi și profesori, despre mândria de a fi român

De Expert News - 27-11-2023

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Națională a României, Școala Gimnazială nr. 59 din Sectorul 6 al Capitalei a găzduit un moment emoționant. Elevii, profesorii și invitații lor au marcat Marea Unire de la 1918 cu o serie de cântece din tematica patriotică.

Nu au lipsit dansurile populare, atelierele de lucru sau de creație. Copiii au participat și la zilele dedicate gastronomiei românești și s-au bucurat de prezența unor instrumentiști de renume, precum Nelu Radu, artist instrumentist din cadrul Orchestrei de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, sau Justin Băcău și Marius Banică.

Dascălii spun că este una dintre serbările care îi entuziasmează cel mai mult pe elevi. Cei mici așteaptă cu nerăbdare să petreacă Ziua Națională, iar mulți dintre ei vor merge și la parada militară, aproape de Arcul de Triumf. Ei îi vor putea admira pe cei 1.500 de militari și specialişti care vor defila de 1 Decembrie.

Alături de militarii români, la paradă vor fi prezenți și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari din țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenți cu 23 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Nu pierdeți:

De Expert News - 27-04-2024

Compania Naţională „Poşta Română” a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Compania Naţională „Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat. Către băncile comerciale este virată suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat, precizează compania.

ACTUALITATESocietatePreviziuni

De Expert News - 27-04-2024

Una dintre sărbătorile preferate ale românilor, 1 Mai, se apropie. Reprezentanții ANPC oferă mai multe sugestii, pentru a nu ne trezi cu o indigestie după această dată. 

ACTUALITATESănătateNutritie

De Expert News - 26-04-2024

Patru cărți au fost scoase din Biblioteca Națională a Franței deoarece coperțile lor ar putea conține arsenic. În trecut, pulberea toxică era folosită în mod obișnuit pentru a colora cărțile. Totuși, experții spun că simpla atingere nu-i pune în pericol pe oameni.

ACTUALITATEEducațieSănătate

De Expert News - 25-04-2024

Bolile transmise de țânțari se răspândesc pe tot globul, și în special în Europa, din cauza crizei climatice. Uun expert citat de The Guardian arată că insectele răspândesc boli precum malaria și febra dengue, a căror prevalență a crescut foarte mult în ultimii 80 de ani, deoarece încălzirea globală le-a oferit condiții mai calde și mai umede.

ACTUALITATESocietateSănătate