Drum distrus de viitură, lucrări de urgență
De Expert News - 23-08-2024
Drumul forestier din zona Valea Rea, care duce către Vârful Moldoveanu şi care a fost distrus în urma unei viituri, duminica trecută, a fost reparat temporar. Astfel, turiştii ale căror bunuri au rămas pe munte vor putea să și le recupereze. Drumul va fi apoi din nou închis, pentru reparaţii capitale, în urma cărora va fi adus la starea iniţială.
“Colegii noştri de la Ocolul Silvic Domneşti din cadrul Direcţiei Silvice Argeş au reuşit, printr-o o serie de lucrări de urgenţă, să remedieze temporar drumul forestier Valea Rea pentru a permite turiştilor să-şi recupereze bunurile rămase între porţiunile calamitate de viitura puternică din noaptea de sâmbătă spre duminică, care a afectat drumul forestier în mai multe locuri. După ce turiştii îşi vor recupera bunurile, drumul forestier Valea Rea va fi închis pentru a permite lucrările de refacere a acestuia, urmând să fie adus la starea iniţială”, transmite Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.
Drumul forestier Valea Rea este administrat de Direcţia Silvică Argeş, însă fondul forestier în zonele unde drumul a fost afectat de viituri se află, preponderent, în proprietate privată.
Acest drum, care face accesul spre Stâna lui Burnei şi spre Vârful Moldoveanu, a fost rupt, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei viituri puternice, 76 de persoane rămânând blocate pe munte. Oamenii au fost coborâţi, duminică seară, în urma unui efort comun al reprezentanţilor mai multor instituţii, însă cei care urcaseră pe munte cu autovehiculele nu le-au putut coborî, neexistând un alt drum de acces spre şi dinspre acea zonă.
Sursa foto
Facebook/Romsilva
Nu pierdeți:
Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții în Țăndărei, județul Ialomița, la membrii unei grupări specializate în furturi și tâlhării comise în Spania.
Un tezaur dacic din argint a fost descoperit cu detectorul de metale pe teritoriul comunei Breaza, în judeţul Mureş. Obiectele au o greutate totală de aproximativ 550 de grame și vorbesc despre un personaj important al epocii dacice, arată Muzeul Județean Mureș.
“Un copac, o șansă la un viitor mai verde”. Sub acest motto, care arată o realitate necesară, Asociația “Butoiașul cu Zâmbete” a lansat un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
România are două centre de putere: unul generat în jurul președintelui și altul în jurul Guvernului, iar în situația în care se găsește România ar fi o eroare ca după alegeri cele două centre de putere să nu lucreze împreună. Afirmația vine de la președintele interimar, Ilie Bolojan, întrebat despre care ar fi profilul președintelui într-o conferință de presă.