Doi proxeneți recidiviști, arestați preventiv

De Expert News - 11-02-2024

Proxeneții recidiviști au fost arestați preventiv după ce au recrutat fete aflate în stare de vulnerabilitate. Aceștia au obligat fetele prin violență să se prostitueze. Totul s-a întâmplat în apartamente ce au fost închiriate în regim hotelier în România, Germania și Elveția. 

,,Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, persoanele cercetate, în baza unei înțelegeri prealabile, ar fi recrutat două persoane vătămate, prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy) și profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate cauzată de condiția socială și situația materială precară, după care le-ar exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției. În acest scop, ar fi transportat și adăpostit persoanele vătămate în apartamente închiriate în regim hotelier, situate atât în România (București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște), cât și în Germania și Elveția, însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională”, a precizat Poliția Română.

Proxeneții au exercitat acte de constrângere psihică asupra unei victime, în luna august 2023, pentru a o determina să renunţe la intenţia sesizării la DIICOT cu privire la infracţiunea de trafic de persoane. În luna noiembrie a anului trecut, unul dintre inculpați a amenințat o rudă a uneia dintre victime pentru a o determina să achite o datorie. Cei doi proxeneți sunt recidiviști și au fost condamnați anterior pentru săvârșirea unor fapte similare.

,,În prezent, acestea se află în cursul judecății în fond la instanță, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, având ca obiect și infracțiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârșite în perioada anilor 2018 – 2019”, au mai spus autoritățile. 

Nu pierdeți:

De Expert News - 17-06-2024

Tricolorii au făcut o națiune fericită! Echipa națională de fotbal a României a învins la Munchen reprezentativa Ucrainei, în primul meci de la Campionatul european de fotbal din Germania. Naționala a făcut un meci tactic perfect gândit de Edward Iordănescu și s-au impus cu 3-0.

ACTUALITATESport

De Expert News - 17-06-2024

Scopul Festivalului Gamophone este de a oferi participanților oportunitatea de a concura pentru promovarea artei în general, dar și pentru promovarea personală a fiecărui concurent. Acest festival aduce împreună artiști de renume și iubitori de muzică din întreaga țară pentru a celebra diversitatea și frumusețea sunetelor.

ACTUALITATECultură

De Expert News - 17-06-2024

Țările din G7 cer impunerea unui armistițiu global în timpul Jocurilor Olimpice. Competiția se va desfășura la Paris iar propunerea vine chiar de la statul francez. Solicitarea vizează toate conflictele în derulare în lume.

ACTUALITATEINTERNAȚIONALLumea noastră

De Expert News - 16-06-2024

Mii de femei au protestat în orașele braziliene, faţă de un proiect de lege aflat în Congresul conservator al Braziliei care ar echivala avorturile după 22 de săptămâni de sarcină cu omorul şi ar stabili sentinţe de şase până la 20 de ani de închisoare.

ACTUALITATEINTERNAȚIONALLumea noastră