Cadrul strategic pentru dezvoltarea studiilor clinice în România, finalizat
De Expert News - 27-06-2024
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că a fost finalizat cadrul strategic pentru dezvoltarea studiilor clinice în România. Rafila a subliniat că sunt semne evidente de creştere a numărului de studii clinice faţă de perioada de acum cinci ani.
”Ne găsim la mai bine de un an de la lansarea acestui grup de dezvoltare strategică în domeniul inovaţiei, în domeniul medical, în special în domeniul medicamentului. Au reuşit Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului să găsească doi parteneri importanţi, pe de-o parte, Local American Working Group, care este o asociere de mai multe firme americane din domeniul farmaceutic, poate unele dintre cele mai dezvoltate din lume. Şi celălalt partener, Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, aşa numită Alianţa G6. Iar în momentul de faţă am finalizat cadrul strategic pentru dezvoltarea studiilor clinice din România”, a declarat Alexandru Rafila.
Beneficiarii acestor studii clinice, din punct de vedere al accesului precoce la terapie inovativă, sunt pacienţii din România. Dacă în urmă cu cinci ani România era pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, avea de trei ori mai puţine studii clinice la un milion de locuitori decât avea Bulgaria, lucrurile acestea se schimbă rapid, la an la an, a mai arătat Rafila. În prezent, legislaţia trebuie armonizată cât mai rapid cu legislaţia europeană, pentru că se va trece la o procedură centralizată de aprobare a studiilor clinice.
Sursa foto
Material ilustrativ-Ministerul Sănătăţii
Nu pierdeți:
Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit în semiremorca unui camion peste 29.000 de odorizante de haine contrafăcute. Un cetățean turc în vârstă de 45 de ani, voia să intre în țară, la volanul unui camion care, conform documentelor prezentate, transporta diverse bunuri.
Orice tânăr aflat la început de drum, la început de carieră, își dorește o locuință proprie. Dezideratul este valabil și pentru cei care își formează o familie sau doresc să aibă copii, nu departe de locul în care s-au născut. La Slobozia, în județul Ialomița, este posibil, având în vedere că mai multe loturi pentru tineri au fost repartizate de primărie.
Că este vorba de un proiect de robotică, de o afacere marcată Made in Romania sau de un start up tehnologic, proiectele de succes merită premiate. S-a întâmplat și de această dată, de Ziua Antreprenorului, eveniment de recunoaștere a continuității antreprenoriatului românesc și prilej pentru promovarea şi dezvoltarea activităţilor economice.
În cele mai tranzitate stații de metrou din Capitală au fost instalate defibrilatoare automate, în cadrul unui proiect care are ca scop facilitarea accesului populației să acorde primul ajutor în cazul unui stop cardiac.