Amenzi substanțiale pentru firmele din Aeroportul Otopeni
De Expert News - 30-07-2024
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 600.000 de lei firmelor care își desfășoară activitatea în Aeroportul Internațional Otopeni. Aici au găsit numeroase probleme în zona de alimentație. 15 puncte de lucru au fost oprite temporar.
29 de operatori economici au fost verificați. Au fost controlate 19 puncte de lucru de alimentație publică, 5 magazine de comercializare produse alimentare și nealimentare, două case de schimb valuatar, două puncte de lucru pentru închirieri automobile și un salon de așteptare pentru pasageri.
În urma verificarilor efectuate, comisarii ANPC au constatat deficiențe de la prevederile legale, cum ar fi: produse alimentare care nu respectau temperatura și condițiile de depozitare impuse de producător, diferență de gramaj între cel declarat de vânzător și produsul comercializat, lipsa informațiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, condiții improprii în zona gastro, zone de preparare insalubre, produse care prezentau modificarea stării termice, produse neetichetate.
De asemenea s-a constatat: lipsa în casă a unei valute care era expusă pe panoul de informare, un panou exterior de informare cu valutele tranzacționate expus într-un loc nevizibil pentru consumator, la salonul de așteptare pentru pasageri, mocheta era neigienizată, pătată, deteriorată.
Au fost aplicate 58 de amenzi contravenționale în valoare de 547.000 lei și patru avertismente. Mai multe produse au fost scoase de la vânzare.
Nu pierdeți:
Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit în semiremorca unui camion peste 29.000 de odorizante de haine contrafăcute. Un cetățean turc în vârstă de 45 de ani, voia să intre în țară, la volanul unui camion care, conform documentelor prezentate, transporta diverse bunuri.
Orice tânăr aflat la început de drum, la început de carieră, își dorește o locuință proprie. Dezideratul este valabil și pentru cei care își formează o familie sau doresc să aibă copii, nu departe de locul în care s-au născut. La Slobozia, în județul Ialomița, este posibil, având în vedere că mai multe loturi pentru tineri au fost repartizate de primărie.
Că este vorba de un proiect de robotică, de o afacere marcată Made in Romania sau de un start up tehnologic, proiectele de succes merită premiate. S-a întâmplat și de această dată, de Ziua Antreprenorului, eveniment de recunoaștere a continuității antreprenoriatului românesc și prilej pentru promovarea şi dezvoltarea activităţilor economice.
În cele mai tranzitate stații de metrou din Capitală au fost instalate defibrilatoare automate, în cadrul unui proiect care are ca scop facilitarea accesului populației să acorde primul ajutor în cazul unui stop cardiac.