Amenzi de 80.000 de lei pentru 18 tone de trufe recoltate ilegal
De Expert News - 08-02-2025
18 tone de trufe recoltate ilegal aduc amenzi pe măsură! Garda Națională de Mediu a desfășurat o acțiune în parteneriat cu polițiștii din Hunedoara. Două societăți comerciale au fost sancționate deoarece nu au avut autorizație pentru activitățile desfășurate.
Garda Naţională de Mediu anunță că „în baza Planului de Control, realizat în colaborare cu ANAF-Directia Generală Antifrauda Fiscală Bucureşti şi Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, prin structurile specializate ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (S.I.C.E.), a verificat 2 societăți comerciale ce au ca obiect de activitate, colectarea plantelor și fructelor din flora spontană, respectiv prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor”.
Verificările comisarilor au scos în evidență faptul că o societate a recoltat în anul 2024 o cantitatea de aproape 18 tone de trufe, fără să solicite autorizație de recoltare/achiziție și comercializare a plantelor din flora spontană, astfel fiind eludată legislaţia specifică protecției mediului.
Pe lângă lipsa autorizaţiilor, cazul de față reprezintă un risc de supraexploatare a potențialului biologic de regenerare, mai arată comisarii de la Garda Națională de Mediu. În consecinţă comisarii GNM au aplicat amenzi în valoare totală de 80.000 lei.
Sursa foto
Garda de Mediu
Nu pierdeți:
Perchezițiile s-au desfășurat în județele Vâlcea, Sibiu şi Gorj. Cercetările făcute au stabilit că, în cursul anului 2024, mai mulți cetățeni români și srilankezi au iniţiat un grup infracţional organizat de tip piramidal, având ca scop obținerea de beneficii materiale substanțiale din traficul de migranţi.
Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
Mai sunt doar câteva zile până la finalizarea înscrierilor pentru cursa prezidențială. După eliminarea lui Călin Georgescu prin decizia defintivă a CCR, apele par să se mai limpezească.
Rețelele sociale și algoritmii modelează intens viața democratică, acțiunea colectivă și dezbaterea publică, iar VIRAL-D va explora complexitatea acestor fenomene, analizând modul în care vulnerabilitățile psihologice și sociale ale indivizilor sunt exploatate în mediul online și reliefând consecințele reale asupra democrației.