Ambasada Britanică utilizează AI pentru a crea o poezie de Ziua Limbii Române
De Expert News - 31-08-2024
Diplomații britanici au ales să folosească AI pentru a crea o poezie care să celebreze legăturile dintre România și Marea Britanie. Și nu oricând, ci de Ziua Limbii Române.
“Rezultatul este absolut adorabil și sperăm să vă încânte la fel de mult ca pe noi”, se arată pe pagina de Facebook a British Embassy Bucharest.
Poezia îmbină elemente culturale și geografice specifice ambelor țări. De la munții Carpați până la râul Tamisa, versurile trasează o hartă a prieteniei româno-britanice.
Un element surprinzător al poeziei este includerea personajului Paddington, celebrul ursuleț din literatura britanică pentru copii. Acesta este descris vizitând România, „împărțind marmeladă și zâmbete pline de viață", creând astfel o punte imaginară între culturile celor două țări.
Prietenie între România și UK de Ziua Limbii Române
În Carpați și pe malul Tamisei, România și UK, prieteni de nădejde, Împărtășind povești și visuri în tandem, Cultura și tradițiile se împletesc.
De Ziua Limbii Române, sărbătorim, Legături strânse, neîntrerupte, Din București până la Londra, Prietenia noastră crește și se dezvoltă.
Paddington, ursulețul, Cu pălăria sa roșie și haina albastră, Vizitează România cu drag, Împărțind marmeladă și zâmbete plin de viață.
Pe străzile vechi din Brașov, Sau pe podurile din Londra, Prietenia noastră se întărește, În fiecare zi, mai frumoasă.
Sursa foto
Facebook/British Embassy Bucharest
Nu pierdeți:
Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
Mai sunt doar câteva zile până la finalizarea înscrierilor pentru cursa prezidențială. După eliminarea lui Călin Georgescu prin decizia defintivă a CCR, apele par să se mai limpezească.
Rețelele sociale și algoritmii modelează intens viața democratică, acțiunea colectivă și dezbaterea publică, iar VIRAL-D va explora complexitatea acestor fenomene, analizând modul în care vulnerabilitățile psihologice și sociale ale indivizilor sunt exploatate în mediul online și reliefând consecințele reale asupra democrației.
Comisia Europeană dă dreptate României, spune premierul Marcel Ciolacu, iar cheltuielile de apărare nu vor fi incluse în calculul deficitului bugetar.