82,56% din pensii, majorate ca urmare a recalculării
De Expert News - 14-08-2024
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat, după şedinţa de Guvern, că peste 82% din pensii au fost majorate ca urmare a recalculării. În iulie 2024, pensia medie a fost de 2.250 lei, urmând ca din septembrie să crească la 2.761.
“Din septembrie, majoritatea pensionarilor vor primi pensii majorate. Dintre cele 4.609.830 de pensii din sistemul public de pensii, 3.806.270, adică 82,56%, au fost majorate ca urmare a recalculării. Pentru cei 3,8 milioane de pensionari care beneficiază de majorări, creşterea medie de pensie este de 622 de lei” a explicat ea.
Pe 26 august încep să fie virate primele tranşe către Poşta Română, iar de pe 2 septembrie va începe livrarea banilor de către factorii poştari către pensionari. Pe data de 12 septembrie vor fi viraţi banii pentru cei care îşi primesc banii pe card.
Simona Bucura-Oprescu a explicat că în urma recalculării peste 90.000 de pensionari ies din categoria beneficiarilor de pensie socială iar peste 800.000 de pensii nu vor fi majorate după recalculare.
Pentru pensionarii încadraţi în grupe de muncă, noua lege a pensiilor menţine toate drepturile câştigate în baza cadrului legal anterior de către cei încadraţi în grupe de muncă şi care s-au pensionat înainte de 1 septembrie 2024. Impactul bugetar suplimentar este de 9,45 miliarde lei.
Nu pierdeți:
Perchezițiile s-au desfășurat în județele Vâlcea, Sibiu şi Gorj. Cercetările făcute au stabilit că, în cursul anului 2024, mai mulți cetățeni români și srilankezi au iniţiat un grup infracţional organizat de tip piramidal, având ca scop obținerea de beneficii materiale substanțiale din traficul de migranţi.
Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
Mai sunt doar câteva zile până la finalizarea înscrierilor pentru cursa prezidențială. După eliminarea lui Călin Georgescu prin decizia defintivă a CCR, apele par să se mai limpezească.
Rețelele sociale și algoritmii modelează intens viața democratică, acțiunea colectivă și dezbaterea publică, iar VIRAL-D va explora complexitatea acestor fenomene, analizând modul în care vulnerabilitățile psihologice și sociale ale indivizilor sunt exploatate în mediul online și reliefând consecințele reale asupra democrației.